Drie genomineerden voor Emmense onderneming van het jaar2023

EMMEN – De spanning stijgt in ondernemend Emmen met de bekendmaking van de drie genomineerden voor de felbegeerde titel van “Emmense onderneming van het jaar 2023”. De jury heeft na zorgvuldige overweging de volgende drie organisaties geselecteerd die opvallen door hun bijzondere prestatie, impact in de regio en maatschappelijke betrokkenheid.

Vepa: Innovatief in duurzaamheid

Vepa heeft indruk gemaakt met zijn innovatieve benadering van duurzaamheid. Het bedrijf is niet alleen voorloper in circulariteit en duurzaamheid, maar ook koploper als het gaat om een groene toekomst. Zo produceren zij hun eigen groene waterstof en maken zij hun producten van biologische grondstoffen of restmaterialen. Wethouder van de gemeente Emmen en jurylid Guido Rink: “Vepa laat zien dat duurzaam ondernemen niet alleen een trend is, maar een verantwoordelijkheid. Hun innovatieve benadering en productie van groene waterstof zetten de standaard voor een groene toekomst.”

Harwig: Maatschappelijk familiebedrijf

Het familiebedrijf Harwig wordt geprezen om zijn buitengewone inzet voor maatschappelijke impact. Door het creëren van werkgelegenheid, het ondersteunen van lokale projecten en het actief betrekken van de gemeenschap, heeft dit bedrijf laten zien dat zakelijk succes hand in hand kan gaan met het dienen van een groter doel. Rink: “Harwig is niet slechts een bedrijf; het is een toegewijde partner in onze gemeente. Hun inzet voor werkgelegenheid en lokale projecten illustreert dat zakelijk succes gepaard kan gaan met het dienen van een groter doel.” Harwig heeft een blijvende indruk achtergelaten op zowel zakelijk als sociaal gebied.

Drents Bakkie: Oog voor mensen

Drents Bakkie biedt ontwikkel- en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of zoals zij dat zelf omschrijven, voor mensen die via andere wegen hun kwaliteiten leren ontdekken. Rink: “Drents Bakkie toont aan dat bedrijfssucces niet alleen wordt gemeten in winst, maar ook in de kansen die ze bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben letterlijk ‘oog voor mensen’ en hun ontwikkeling.” Daarnaast onderzoekt Drents Bakkie hoe koffiedik circulair gebruikt kan worden. Een manier om dit bijvoorbeeld te doen is het verwerken van koffiedik in nieuwe producten en materialen, zoals bioplastics.