Rijd samen naar wedstrijden van FC Groningen

GRONINGEN – Supporters die met de auto naar wedstrijden van FC Groningen gaan, hebben ook dit seizoen de mogelijkheid hun rit aan te bieden via www.fcgroningen.nl/auto-delen. FC Groningen lanceerde vorig seizoen in samenwerking met de Supportersvereniging FC Groningen en de app ‘Slinger’ deze mogelijkheid. Samen naar wedstrijden toe is gezellig en beter voor het milieu en de portemonnee. Kom je met de auto naar wedstrijden, kijk dan of je samen kunt rijden.

Via de link https://www.fcgroningen.nl/auto-delen kunnen supporters die met de auto naar Euroborg gaan, autostoelen aanbieden aan mede-supporters. De Supportersvereniging FC Groningen is enthousiast over het initiatief.

Avondwedstrijden
Voorzitter John de Jonge: “De club heeft een regiofunctie en het past heel goed bij de waarde ‘Samen’ dat FC Groningen wil uitstralen. Het is een mooie manier om medesupporters bij jou in de buurt goed te leren kennen. Dit seizoen hebben we natuurlijk veel avondwedstrijden waardoor reizen met het openbaar vervoer wellicht niet vanzelfsprekend is. Op deze wijze kunnen we elkaar als supporters onderling helpen. Ik zou al onze leden en eigenlijk alle FC-supporters willen oproepen waar mogelijk een rit aan te bieden voor medesupporters.”

De Jonge ziet ook kansen wat betreft uitwedstrijden wanneer er geen verplichte buscombi geldt. “Uitwedstrijden zijn populair, maar de parkeergelegenheid bij veel clubs is niet optimaal. Laatst tegen TOP Oss moesten we met vier personen in de auto om de capaciteit van het uitvak optimaal te kunnen benutten. Veel supporters zijn op de omwisselplaats overgestapt, maar wat is er nou mooier om met een volle auto vanuit Groningen te rijden. De gezelligheid van een awayday. Daarnaast kunnen kosten worden gedeeld. Mocht er een verplichte buscombi gelden, kunnen supporters natuurlijk samen naar Euroborg rijden.”
 
Schonere wereld
Samen naar het voetbal. Het is ook nog eens beter voor het milieu. Hoofdsponsor OG Clean Fuels zet met het aanbieden van schoon geproduceerde brandstoffen vol in op duurzaamheid. Marcel Borger, algemeen directeur van OG Clean Fuels, toont zijn enthousiasme voor ‘auto delen’: “Vanuit het streven naar een schonere wereld juichen wij het toe dat onze FC oproept om zoveel mogelijk samen naar wedstrijden te gaan. Het zou helemaal mooi zijn als dit auto’s zijn die op een schone brandstof rijden. OG heeft een landelijk dekkend netwerk van tanklocaties met uitsluitend schone brandstoffen, ook dichtbij Euroborg. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om schoon te rijden.” Heb je een plaats over in de auto, stel deze dan beschikbaar via: https://www.fcgroningen.nl/auto-delen. Ook als je een rit naar het stadion zoekt, kun je dat via de speciale pagina aangeven.