Sporters Ruben Ellermann en Elly Mensen door gemeente Emmen gehuldigd

EMMEN – Op donderdag 23 november huldigde wethouder Pascal Schrik van gemeente Emmen de 12-jarige Ruben Ellermann uit Emmer-Compascuum. En op 29 november de 52-jarige wereldkampioene Elly Mensen. Ruben is actief in de paardensport en Elly in de sjoelsport.

Ruben Ellerman
Hij won op 24 augustus 2023 het noordelijk kampioenschap Eventing Paardensport in Norg met zijn pony Cantos. Ruben heeft al meer prijzen gewonnen voor springen en dressuur. Hij is vier keer Drents Kampioen geweest en komt uit voor de Runderuiters in EmmerCompascuum. Op jonge leeftijd (6 jaar) is Ruben gestart met paardrijden. En de appel valt niet ver van de boom, want ook zijn zus, zijn moeder en zijn tante hebben een passie voor de paardensport. Hij wil graag winnen en heeft daar veel voor over. Zo traint hij elke dag. Sommige wedstrijden zijn niet in de buurt. Dat betekent een lange afstand rijden met ook wel eens een overnachting erbij. Zijn moeder gaat overal mee naartoe en begeleidt hem.

Elly Mensen
Ook Elly Mensen heeft een passie voor de sport, in haar geval voor de sjoelsport. In september werd zij wereldkampioen in Beneden-Leeuwen. Haar sjoelcarrière begon toen ze 9 jaar oud was. En ook haar broer, oudste zus en haar dochter zijn actief in de sjoelsport. Mevrouw Mensen komt uit voor de Brikkenmikkers in Klazienaveen en vindt sjoelen een interessante sport, ook is er een goede hand-oog coördinatie en concentratie nodig. Ze heeft een enorm doorzettingsvermogen en beheerst goede technieken. Samen met haar broer heeft Elly Mensen een trainingsprogramma opgesteld en ze is de enige trainer in Nederland. Ze maakt brochures en houdt lezingen waarmee ze sporters uit andere takken van sport weet te boeien.