Brandweerauto glijdt in sloot tijdens aanrijden naar melding paard in sloot bij Roden (Video)

RODEN – Een brandweerwagen is vrijdagochtend van de weg geraakt en vast komen te zitten in een sloot. De wagen was met spoed onderweg naar een melding van een paard en eigenaar die in een sloot waren gekomen en daar niet meer uit konden komen.

De brandweer werd omstreeks 7:20 uur met spoed gealarmeerd. Op een zandpad langs de Mensingheweg in Roden, vlakbij de plek van de melding raakte de brandweerwagen die als eerste ter plaatse kwam van de weg. Omdat dit met lage snelheid gebeurde was de klap niet hard. Nadat bleek dat alle brandweerlieden ongedeerd waren, besloten zij te voet verder te gaan naar de plek van de melding om het paard en de eigenaar te redden.

Brandweerlieden slaagden er snel in om de het paard en de eigenaar uit de sloot te redden. Eén ambulance kwam ter plaatse en heeft de eigenaar nagekeken op verwondingen. Voor zover bekend is bleef zij ongedeerd. Het paard is opgewarmd door de brandweerlieden en gecontroleerd door een dierenarts. Het paard is daarna teruggeleid naar de stal om bij te komen.

De berging van de brandweerwagen heeft enkele uren in beslag genomen. Een bergingsbedrijf met twee grote takelwagens kwamen ter plaatse om de brandweerwagen uit de sloot te takelen.