Te koop: sfeervol verbouwde, energiezuinige authentieke ruime woonboerderij met twee extra woonappartementen aan het water

VALTHERMOND – Ontdek deze prachtig sfeervol verbouwde, energiezuinige authentieke ruime woonboerderij met twee extra woonappartementen aan het water met eigen vaste toegangsbrug en ruim nieuw aangelegd grinterf. Een uitgelezen kans voor wie droomt van eigen aparte wooneenheden met eigen terras voor B&B, volwassen kinderen, ouders of (tijdelijke) verhuur!

De woonboerderij beschikt over een royaal hoofdgebouw met inpandige schuurruimte, twee inpandige volwaardige woonappartementen, een schitterende aangebouwde chalet en een riante stenen schuur, allemaal gesitueerd op een perceel van maar liefst 4.140 m² eigen grond. Een plek waar u kunt wonen, werken en genieten, allemaal in één prachtige en veelzijdige woning!

De verkoop van deze woning start middels een OPEN HUIS op vrijdag 3 november a.s. van 10.00 tot 12.00 uur. U bent tijdens dit Open Huis -NA AANMELDING- van harte welkom de woning te bezichtigen. U kunt zich aanmelden via ons kantoor (telefonisch of via mail), wij zullen kijkers dan indelen in tijdblokken.

Wilt u het ultieme buitenleven ervaren? Ontdek de magie van elk seizoen in het schitterende aangebouwde chalet van deze woonboerderij. Met bijna rondom te openen glaspuien, biedt deze ruimte van circa 40 m² een panoramisch uitzicht op uw eigen tuin en de landerijen, ideaal als u de schoonheid van elk seizoen wilt ervaren. Warmte en gezelligheid zijn verzekerd met de elegante houthaard. Electrische screens en een grote plafondventilator en een charmante slaapvide van zo’n 10 m² maakt deze ruimte compleet. Wandel door uw tuin, een ode aan de natuur. Geniet op het verhoogde terras met een prachtige vuurhaard of ontspan beschut onder het overdekte paviljoen aan het water. Fruitliefhebbers zullen de variëteit aan bomen waarderen, waaronder appel, peer, kersen en perzik. De aangelegde moestuin belooft verse groenten en kruiden, terwijl visfanaten worden getrakteerd op meerdere visstekken langs het water. Zelfs de voorbereiding van een warm/koud buitendouche is in de tuin aanwezig. Een buitenkans voor de liefhebber van het buitenleven! Bent u altijd al op zoek naar meer ruimte voor uw bedrijfsactiviteiten of die ene speciale hobby? Zoek niet verder! Hier vindt u het perfecte antwoord. De inpandige schuur, met een royale oppervlakte van 67 m², is recentelijk geïsoleerd voor optimaal comfort. En er is méér: een royale vrijstaande stenen multifunctionele schuur van 215 m², ideaal voor diverse ondernemersactiviteiten, het onderbrengen van campers, caravans of die bijzondere auto’s waar u zo trots op bent. Met meerdere toegangsdeuren en een apart magazijn biedt deze schuur alle mogelijkheden die u zoekt! Wilt u maximale duurzaamheid met minimale kosten? Dankzij de installatie van maar liefst 55 zonnepanelen, een geavanceerd verwarming- en koelsysteem en efficiënte warmtepompen bent u goed op weg naar een bijna energie neutrale woning. Mocht het nodig zijn, dan staat de gasgestookte hybride CV-installatie uit 2019 paraat als betrouwbare back-up. Een zeldzaam verduurzaamde woonboerderij met energielabel A++ en vele verhuurmogelijkheden is maar moeilijk te vinden! Als u wilt ontdekken of deze prachtige en veelzijdige woning uw volgende thuis kan worden, nodigen we u uit voor de start van de verkoop. Meldt u gerust aan en bekijk het zelf!

Indeling:
* Woongedeelte boerderij
Begane grond: Het hart van het woongedeelte van de boerderij is een prachtige sfeervolle woonkamer van maar liefst 88 m². De woonkamer straalt warmte en ruimte uit dankzij de open vide en de gezellige tegelvloer met vloerverwarming. Voor de knusse winteravonden is er een draaibare houtkachel met inwendige spekstenen. Een brede trap leidt u naar de voormalig opkamer van ca. 11 m², ingericht als rustige thuiswerkplek. Daaronder bevindt zich een koele kelder. De royale woonkeuken van 42 m² nodigt uit tot gezellige etentjes en kookavonturen. Compleet met moderne apparaten waaronder een keramische bakplaat, 5-pits gaskookplaat met wokbrander, afzuigkap, koelkast/vriezer, magnetron, heteluchtoven en vaatwasser. Met een kookeiland, waar je gezellig aan kunt zitten, is deze keuken een echte blikvanger. En wilt u buiten dineren? De tuindeuren zorgen voor een naadloze overgang naar uw tuin op het zuiden. Twee tussenhallen van ca. 6 m² leiden naar deze keuken en een luxe badkamer van ca. 22 m². Deze badkamer is voorzien van een urinoir, wandcloset, luxe dubbele wastafelmeubel, tweepersoons whirlpool met kleurveranderend lichtsysteem en een tweepersoons douche/stoomcabine/whirlpool. De combinatie van hout en tegels geeft het een sfeervolle uitstraling en maakt het tot een echte plek voor ontspanning. De ouderslaapkamer van ca. 20 m² ademt sfeer uit met een karakteristieke schouw en tuindeuren en is te koelen en verwarmen met een aparte airco. Tot slot beschikt het woongedeelte over een geïsoleerde garage/berging van 67 m² met wasbak(warm/koud), toegankelijk via een schuifdeur en elektrische garagedeur, welke beide naar wens zijn te gebruiken. Verdiepingen: Vanuit de woonkamer leidt een trap u naar een sfeervolle vide van ca. 15 m², ideaal als rustig leeshoekje of zitruimte. Direct ernaast treft u een royale, volledig geïsoleerde zolderruimte van ca. 60 m². In deze ruimte is de recentelijk geïnstalleerde verwarmingstechniek ondergebracht. Daarnaast biedt het nog voldoende plek om de visie van de huidige bewoner voor een sfeervolle thuisbioscoop te verwezenlijken, of voor bijvoorbeeld twee extra grote slaapkamers. Voorbereiding voor alle electra, water en extra riolering is aanwezig.
Een tweede, fraai vormgeven trap, leidt naar een ander deel van deze verdieping. Een overloop van ca. 7 m² geeft toegang tot zowel een hobbykamer van ca. 10 m² als een sfeervolle slaapkamer van ca. 18 m². Door een laag deurtje, aangepast aan de kapconstructie, betreedt u deze slaapkamer, waar ook handige bergruimte te vinden is in de knieschotten.

* Appartement 1 (middels een aparte entree bereikbaar in binnendoor via de bijkeuken): Alle ruimten zijn op de begane grond te vinden: woonkamer van ca. 32 m² met toegang naar de keuken van ca. 9 m² voorzien van inbouwkeuken met apparatuur (combi-oven, koel/vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en wasmachine), doucheruimte van ca. 3,7 m² met half ronde douchecabine voorzien van massagepaneel en stortdouche, wastafelmeubel en wandcloset, slaapkamer van ca 12,7 m² met schuifwand naar cv-ruimte.

* Appartement 2 (middels een aparte entree bereikbaar en binnendoor via de bijkeuken): Begane grond: woonkamer van ca. 38 m² met open keuken voorzien van inbouwkeuken met apparatuur (koel/vries combinatie, inductie kookplaat en afzuigkap), doucheruimte van ca. 6 m² met douchecabine met massagepaneel, inbouwradio wastafelmeubel en wandcloset, bijkeuken van ca. 4,5 m² voorzien van witgoedaansluitingen en afsluitbare doorgang naar het boerderij gedeelte. Verdieping: slaapvide van ca. 9,6 m² met kastruimte in de knieschotruimte.
Beide appartementen beschikken over een eigen voordeur en een eigen terras.
De stenen schuur (ca. 215 m²: lengte 15,92 meter en breedte 13,94 meter, 9 meter hoog) toegankelijk met 2 elektrische overheaddeuren op afstandsbediening (2,87 meter hoog) met automatische ledarmaturen en vele stroomvoorzieningen: het geheel bestaat uit één grote ruimte met een afgescheiden magazijn van ca. 30 m² groot.

Handig om te weten:
– oorspronkelijk bouwjaar 1894;
– vanaf 2001 geheel verbouwd;
– perceelgrootte 4.140 m² eigen grond;
– nagenoeg geheel geïsoleerd en voorzien van 55 zonnepanelen met twee omvormers (2021 en 2023) welke 18.700 kWh per jaar opbrengen;
– recent nieuw geïnstalleerd verwarmingssysteem, welke eveneens kan koelen en grote warmtepomp met warmwaterbuffervat;
– cv-installatie ter ondersteuning van de vloerverwarming en de douche in de woonboerderij, kan tevens dienst doen als back-up systeem en wordt verwarmd middels een Atag HR Hybride ready ketel uit 2019;
– er is een domoticasysteem (huis automatisering) geïnstalleerd in 2022 van Philips Hue en Somfy, welke gedeeltelijk kan worden overgenomen;
– de woning is voorzien van glasvezelkabel en vaste internetaansluitingen met draadloos deco;
– de mechanische ventilatie is van 2023;
– diverse meubels uit zowel de appartementen, tuin als de woonboerderij kunnen worden overgenomen. De verkoper heeft voor u o.a. de volgende zaken aangepakt.

De woonboerderij is van buiten volledig gerestaureerd en van binnen volledig gestript en nieuw opgebouwd met instandhouding van oude elementen:
– alle vloeren zijn vanaf 2001 vervangen door betonnen vloeren en voorzien van isolatie en vloerverwarming;
– de woning is volledig voorzien van nieuwe riolering, (water)leidingen en electra- de keuken is in 2010 volledig nieuw gebouwd;
– de keuken, badkamer, hallen en appartementen zijn in 2010 volledig nieuw gebouwd;
– de buitengevels zijn gereinigd, gevoegd en geïmpregneerd;
– de badkamer in de hoofdwoning is in 2023 vernieuwd;
– het chalet is in 2020 nieuw gebouwd;
– de badkamer is in 2023 vernieuwd;
– de buitenkozijnen, ramen en deuren zijn geverfd in 2022;
– nieuwe gevelgoten voorhuis en windveren van onderhoudsvrij materiaal (kunststof) in 2021. Rondom de woning nieuwe brede dakgoten en afvoeren van zink in 2021;
– geheel intern is het huis opnieuw opgebouwd en gemoderniseerd (vloer- wand- en plafondafwerking etc.);
– in 2023 is het verwarmingssysteem vernieuwd middels warmtepompen met warmwaterbuffervat voor de appartementen, keuken, hallen en douche in de woonboerderij;
– verder 2 kanaalmodel aircosystemen in de hoofdwoning voor extra verwarmen en koelen;
– voor het realiseren van een buitendouche zijn de waterleidingen al aangelegd in de tuin naast het chalet;
– er zijn twee appartementen gerealiseerd, welke zelfstandig bewoond kunnen worden (niet vergund) of eenvoudig bij het huidige woongedeelte betrokken kunnen worden.

Omgevingsinformatie: Valthermond, gelegen in de gemeente Borger-Odoorn, wordt omringd door schitterende zand- en veengebieden. Op ca. 10 km afstand vindt u de karakteristieke Drentse heide. Het dorp zelf biedt alle essentiële voorzieningen zoals een supermarkt, scholen, sportgelegenheden en een medisch centrum. Voor een breder aanbod aan voorzieningen en goede openbaarvervoersverbindingen kunt u terecht in Musselkanaal (centrum op 1,8 km afstand) en Stadskanaal (op ca. 5 km afstand).

Huis te koop: Kavelingen 37 7876 TE Valthermond [funda]