Opening nieuwe locatie voedselbank in Beilen

BEILEN – De voedselbank in het eerdere Scapino gebouw aan de Weverstraat in Beilen is woensdag officieel geopend door wethouder Jan Schipper, van de gemeente Midden-Drenthe. Wethouder Jan Schipper: “Ik vind het geweldig dat het is gelukt om deze prachtige locatie midden in het centrum van Beilen in te kunnen zetten voor de Stichting Hart van Drenthe. Inwoners die het nodig hebben kunnen hun voedselpakket ophalen. Dit kan bij de achteringang van het pand, in een besloten omgeving. Hier kunnen de voedselbank, kledingbank en Humanitas jaren vooruit!”

Wim Oosting, voorzitter van het bestuur van de Stichting Hart van Drenthe ”Het is jammer dat er mensen zijn die niet zelf rond kunnen komen en dat de voedselbank nodig is. Desondanks zijn we heel erg trots op deze nieuwe locatie waar we inwoners die het moeilijk hebben kunnen helpen met een voedselpakket.”

Samenwerking in het pand
Aan de achterzijde van het pand is de voedselbank gevestigd. De kledingbank zit beneden in het pand. Inwoners kunnen eventueel met de lift naar beneden om gebruik te maken van de kledingbank. Aan de voorzijde van het pand komt Humanitas. Zij krijgen verschillende zalen, waar bijvoorbeeld taalles kan worden gegeven. Inwoners kunnen daar een kopje koffie komen drinken en informatie krijgen over maatschappelijke en financiële steun.

Voedselpakket
In de voedselpakketten die worden uitgereikt zit een ledlamp en een Fix-kwartet. Dit is aangeleverd door het Fixteam Drenthe. Het Fixteam is er om ledlampen, tochtstrippen en nog meer kleine isolerende maatregelen in huis aan te brengen. Het fixteam is gratis voor alle inwoners van Midden-Drenthe. Ook u kunt zich aanmelden voor een bezoek via www.fixteamdrenthe.nl